我们使用的所有题目,附正确答案、解释和出处。

货物

32 道题
  1. #1

    货物至少每多长就应有一个系固装置?

    英文原文: Cargo should have at least one tie-down for every:

    1. 货物每5英尺
    2. 货物每10英尺 (10 feet of cargo)
    3. 货物每20英尺
    4. 货物每50英尺

    答案: B. 货物每10英尺至少一个系固装置,且总数不得少于两个。

    来源: Michigan CDL Manual (2022), 3.3.2
  2. #2

    无论货物多小,至少应有几个系固装置?

    英文原文: No matter how small the cargo, it should have at least how many tie-downs?

    1. 如果很重则不需要
    2. 一个
    3. 两个 (Two)
    4. 四个

    答案: C. 即使是小件货物也至少需要两个系固装置。

    来源: Michigan CDL Manual (2022), 3.3.2No matter how small the cargo, it should have at least two tie-downs.
  3. #3

    系固装置的总工作载荷极限必须至少为:

    英文原文: The aggregate working load limit of tie-downs must be at least:

    1. 等于卡车的GVWR
    2. 货物重量的两倍
    3. 货物重量的四分之一
    4. 货物重量的一半 (One-half the weight of the cargo)

    答案: D. 系固装置的总工作载荷极限必须至少为货物重量的一半。

    来源: Michigan CDL Manual (2022), 3.3.2
  4. #4

    装货时为保持较低的重心,您应该:

    英文原文: To keep the center of gravity low when loading, you should:

    1. 把货物最重的部分放在最轻的部分下面 (Put the heaviest parts of the cargo under the lightest parts)
    2. 把最重的物品放在上面
    3. 所有货物都装在后部
    4. 让底板空着

    答案: A. 重心高会增加翻车风险。

    来源: Michigan CDL Manual (2022), 3.2.3
  5. #5

    驱动轴上的重量太小可能导致:

    英文原文: Too little weight on the driving axles can cause:

    1. 转向沉重
    2. 牵引力差 (Poor traction)
    3. 制动更好
    4. 更省油

    答案: B. 驱动轴上重量太小会导致牵引力差;转向轴上重量太大会使转向困难。

    来源: Michigan CDL Manual (2022), 3.2.4
  6. #6

    如果您运输的是无法检查的密封货物,您仍然应该:

    英文原文: If you are hauling a sealed load you cannot inspect, you should still:

    1. 打开封条进行检查
    2. 拒绝运输该货物
    3. 确保不超过总重和轴重限制 (Make sure you don't exceed gross weight and axle weight limits)
    4. 不理会重量限制

    答案: C. 密封货物无法检查,但您仍必须遵守重量限制。

    来源: Michigan CDL Manual (2022), 3.3.5You cannot inspect sealed loads
  7. #7

    悬挂的肉类、散装干货和活畜之所以危险,主要是因为它们:

    英文原文: Hanging meat, dry bulk and livestock are dangerous mainly because they:

    1. 比其他货物轻
    2. 无法投保
    3. 需要冷藏
    4. 重心高或可能移动——过弯道和匝道时要慢行 (Have a high center of gravity or can shift — take curves and ramps slowly)

    答案: D. 这些货物会移动并增加翻车风险;在弯道和匝道上要慢行。

    来源: Michigan CDL Manual (2022), 3.4
  8. #8

    开始行程后,什么时候必须再次检查货物和固定装置?

    英文原文: When must you inspect your cargo and securing devices again after starting a trip?

    1. 开始后的前150英里内
    2. 仅在驾驶满3小时之后
    3. 开始后的前50英里内 (Within the first 50 miles)
    4. 仅在停车加油时

    答案: C. 手册要求在行程开始后的前50英里内再次检查,以便做出必要的调整。

    来源: North Dakota CDL Manual (AAMVA model), Section 3, p. 69Inspect the cargo and its securing devices again within the first 50 miles after beginning a trip.
  9. #9

    行程中,行驶多久后必须再次检查货物和固定装置?

    英文原文: During a trip, you must re-check the cargo and securing devices after you have driven for:

    1. 三小时或150英里 (three hours or 150 miles)
    2. 一小时或50英里
    3. 六小时或300英里
    4. 两小时或100英里

    答案: A. 行驶三小时或150英里后需要再次检查,每次休息后也要检查。

    来源: North Dakota CDL Manual (AAMVA model), Section 3, p. 69After you have driven for three hours or 150 miles.
  10. #10

    除了行驶三小时或150英里之后,还有什么时候必须再次检查货物和固定装置?

    英文原文: Besides after three hours or 150 miles, when else must you re-check your cargo and securing devices?

    1. 仅在行程结束时
    2. 仅在货物被淋湿时
    3. 仅在越过州界之后
    4. 每次驾驶途中休息之后 (After every break you take during driving)

    答案: D. 每次驾驶途中休息之后,也必须再次检查货物和固定装置。

    来源: North Dakota CDL Manual (AAMVA model), Section 3, p. 69After every break you take during driving.
  11. #11

    车辆总重(GVW)是指:

    英文原文: Gross Vehicle Weight (GVW) is:

    1. 制造商允许的车辆最大重量
    2. 单一车辆加上其货物的总重量 (the total weight of a single vehicle plus its load)
    3. 动力车、挂车和货物的总重量
    4. 单个车轴传递到地面的重量

    答案: B. GVW是单一车辆加上其货物的总重量。

    来源: North Dakota CDL Manual (AAMVA model), Section 3, p. 69Gross Vehicle Weight (GVW). The total weight of a single vehicle plus its load.
  12. #12

    组合车总重(GCW)是指:

    英文原文: Gross Combination Weight (GCW) is:

    1. 单一车辆加上其货物的总重量
    2. 动力车加上挂车再加上货物的总重量 (the total weight of a powered unit, plus trailer(s), plus the cargo)
    3. 轮胎能承载的最大重量
    4. 连接装置能牵引的最大重量

    答案: B. GCW是动力车、挂车和货物的总重量。

    来源: North Dakota CDL Manual (AAMVA model), Section 3, p. 69Gross Combination Weight (GCW). The total weight of a powered unit, plus trailer(s), plus the cargo.
  13. #13

    车辆总重额定值(GVWR)是指:

    英文原文: The Gross Vehicle Weight Rating (GVWR) is:

    1. 称重时车辆及其货物的实际重量
    2. 仅指空车重量,不含燃油、液体及任何载荷
    3. 各州为单个车轴承载重量设定的法定上限
    4. 制造商为单一车辆加其货物规定的最大GVW (the maximum GVW specified by the manufacturer for a single vehicle plus its load)

    答案: D. GVWR是制造商为单一车辆加其货物规定的最大GVW。

    来源: North Dakota CDL Manual (AAMVA model), Section 3, p. 69Gross Vehicle Weight Rating (GVWR). The maximum GVW specified by the manufacturer for a single vehicle plus its load.
  14. #14

    组合车总重额定值(GCWR)与组合车总重(GCW)有何不同?

    英文原文: How is the Gross Combination Weight Rating (GCWR) different from the Gross Combination Weight (GCW)?

    1. GCWR是制造商为某种组合车规定的最大GCW;GCW是实际总重量 (GCWR is the maximum GCW the manufacturer specifies for a combination; GCW is the actual total weight)
    2. GCWR是整个组合的实际总重量;GCW是制造商规定的最大值
    3. GCWR只计算挂车的重量;GCW只计算牵引车的重量
    4. 两者是同一事物的两个名称,都指制造商允许的最大值

    答案: A. GCWR是制造商为特定组合车加货物规定的最大值,而GCW是实际承载的总重量。

    来源: North Dakota CDL Manual (AAMVA model), Section 3, p. 69Gross Combination Weight Rating (GCWR). The maximum GCW specified by the manufacturer for a specific combination of vehicles plus its load.
  15. #15

    轴重是指:

    英文原文: Axle weight is:

    1. 轮胎在规定气压下能承载的最大重量
    2. 动力车与挂车的总重量
    3. 单个车轴或一组车轴传递到地面的重量 (the weight transmitted to the ground by one axle or one set of axles)
    4. 连接装置额定可牵引的重量

    答案: C. 轴重是单个车轴或一组车轴传递到地面的重量。

    来源: North Dakota CDL Manual (AAMVA model), Section 3, p. 69Axle Weight. The weight transmitted to the ground by one axle or one set of axles.
  16. #16

    桥梁公式(bridge formula)允许:

    英文原文: A bridge formula permits:

    1. 相距越近的车轴,最大轴重越大
    2. 无论车轴相距多远,轴重都相同
    3. 转向轴比驱动轴承载更多重量
    4. 相距越近的车轴,最大轴重越小 (less maximum axle weight for axles that are closer together)

    答案: D. 相距较近的车轴允许的重量较小,以防止桥梁和道路超载。

    来源: North Dakota CDL Manual (AAMVA model), Section 3, p. 69A bridge formula permits less maximum axle weight for axles that are closer together.
  17. #17

    超载的卡车在下坡路段可能会发生什么?

    英文原文: What can happen to an overloaded truck on a downgrade?

    1. 总会自己减速
    2. 速度可能增加得过快 (It may gain too much speed)
    3. 因重量大,刹车效果更好
    4. 制动距离变短

    答案: B. 超载的卡车在下坡时可能速度过快,而且制动距离会增加。

    来源: North Dakota CDL Manual (AAMVA model), Section 3, p. 69Overloaded trucks have to go very slowly on upgrades. Worse, they may gain too much speed on downgrades.
  18. #18

    在什么情况下,按法定最大重量行驶可能不安全?

    英文原文: In which situation may it be unsafe to operate at the legal maximum weight?

    1. 在平坦干燥的州际公路上
    2. 仅在夜间
    3. 恶劣天气或在山区 (During bad weather or in mountains)
    4. 仅在挂车空载时

    答案: C. 在恶劣天气或山区,按法定最大重量行驶可能不安全。

    来源: North Dakota CDL Manual (AAMVA model), Section 3, p. 69During bad weather or in mountains, it may not be safe to operate at legal maximum weights.
  19. #19

    转向轴上的重量过大可能导致:

    英文原文: Too much weight on the steering axle can cause:

    1. 转向沉重,并损坏转向轴和轮胎 (hard steering and damage to the steering axle and tires)
    2. 驱动轮抓地力不足和后轮胎磨损
    3. 重心更低,弯道操控更好
    4. 制动距离更短,转向响应更快

    答案: A. 转向轴负重过大会使转向变沉,并可能损坏车轴和轮胎。

    来源: North Dakota CDL Manual (AAMVA model), Section 3, p. 70Too much weight on the steering axle can cause hard steering. It can damage the steering axle and tires.
  20. #20

    如果把重量向后移得太多,会发生什么?

    英文原文: What can happen if you shift the weight too far to the rear?

    1. 转向轴会因重量大而磨损更快
    2. 驱动轮牵引力会过大
    3. 转向轴上的重量可能过轻,无法安全转向 (The steering axle weight may become too light to steer safely)
    4. 重心会降低

    答案: C. 重量后移过多会使前轴负载不足,可能导致转向不安全。

    来源: North Dakota CDL Manual (AAMVA model), Section 3, p. 70Under-loaded front axles (caused by shifting weight too far to the rear) can make the steering axle weight too light to steer safely.
  21. #21

    挡块(blocking)的作用是:

    英文原文: Blocking is used to:

    1. 防止一件货物滑动 (keep a piece of cargo from sliding)
    2. 从货物上部拉向货舱壁来固定货物
    3. 保护货物不受天气影响
    4. 在碰撞时保护驾驶员免受货物伤害

    答案: A. 挡块放在货物的前、后和/或两侧,防止货物滑动。

    来源: North Dakota CDL Manual (AAMVA model), Section 3, p. 70Blocking is used in the front, back, and/or sides of a piece of cargo to keep it from sliding.
  22. #22

    支撑(bracing)的走向是:

    英文原文: Bracing goes from:

    1. 货物前部向前连到驾驶室后壁的防护架
    2. 货台向下连到挂车车架和下部横梁
    3. 货物一侧横向连到货舱的另一侧
    4. 从货物上部到货舱的地板和/或壁板 (the upper part of the cargo to the floor and/or walls of the cargo compartment)

    答案: D. 支撑从货物的上部延伸到货舱的地板和/或壁板。

    来源: North Dakota CDL Manual (AAMVA model), Section 3, p. 70Bracing goes from the upper part of the cargo to the floor and/ or walls of the cargo compartment.
  23. #23

    车头挡板(“headache rack”)的作用是什么?

    英文原文: What is the purpose of front-end header boards (headache racks)?

    1. 在恶劣天气下保持货物干燥,并防止其淋雨
    2. 在碰撞或紧急停车时保护你免受货物伤害 (To protect you from your cargo in a crash or emergency stop)
    3. 固定捆绑带的位置,防止其松动
    4. 提高车辆可合法承载的货物重量

    答案: B. 车头挡板阻止货物向前移动,在碰撞或紧急刹车时保护驾驶员。

    来源: North Dakota CDL Manual (AAMVA model), Section 3, p. 70Front-end header boards (“headache racks”) protect you from your cargo in case of a crash or emergency stop.
  24. #24

    遮盖货物的两个基本原因是什么?

    英文原文: What are the two basic reasons for covering cargo?

    1. 降低油耗并降低重心
    2. 保护他人免受洒落货物的伤害,并保护货物不受天气影响 (To protect people from spilled cargo and to protect the cargo from weather)
    3. 隐藏货物并避免检查
    4. 增加货物重量并平衡装载

    答案: B. 两个原因是:保护他人免受洒落的货物伤害,以及保护货物不受天气影响。

    来源: North Dakota CDL Manual (AAMVA model), Section 3, p. 70To protect people from spilled cargo. To protect the cargo from weather.
  25. #25

    为什么要不时通过后视镜查看货物的遮盖物?

    英文原文: Why should you look at your cargo covers in the mirrors from time to time?

    1. 篷布只能在停车时调整,所以必须经常查看
    2. 只有货物被淋湿时才需要检查篷布,以确保货物保持干燥
    3. 法律要求这样做,以证明货物重量在法定限值之内
    4. 飘动的遮盖物可能撕裂脱落,露出货物,并可能挡住你或他人的视线 (A flapping cover can tear loose, uncover the cargo and block your view or someone else's)

    答案: D. 飘动的遮盖物可能撕裂脱落,使货物暴露,并可能挡住你或其他司机的视线。

    来源: North Dakota CDL Manual (AAMVA model), Section 3, p. 70A flapping cover can tear loose, uncovering the cargo, and possibly block your view or someone else’s.
  26. #26

    为什么在封闭式厢式货车中绑带也可能很重要?

    英文原文: Why can tiedowns be important in a closed van?

    1. 防止货物移动而影响车辆操控 (To prevent cargo shifting that may affect the handling of the vehicle)
    2. 防止雨水和路上的灰尘落到厢内货物上
    3. 封闭厢式车从不需要,因为车厢壁会固定货物
    4. 使货物计入车辆的重量限值

    答案: A. 在封闭厢车中,绑带可防止货物移动而影响车辆的操控。

    来源: North Dakota CDL Manual (AAMVA model), Section 3, p. 70In closed vans, tiedowns can also be important to prevent cargo shifting that may affect the handling of the vehicle.
  27. #27

    在平板车或无侧板的挂车上,货物必须被固定,以便:

    英文原文: On flatbed trailers or trailers without sides, cargo must be secured to:

    1. 减轻挂车重量
    2. 降低GVWR
    3. 防止其移位或掉落 (keep it from shifting or falling off)
    4. 无需再盖遮盖物

    答案: C. 平板车或无侧板挂车上的货物必须固定,防止移位或掉落。

    来源: North Dakota CDL Manual (AAMVA model), Section 3, p. 70On flatbed trailers or trailers without sides, cargo must be secured to keep it from shifting or falling off.
  28. #28

    如果由别人装载并固定货物,谁负责检查货物?

    英文原文: If someone else loads and secures your cargo, who is responsible for inspecting it?

    1. 只有装货的人
    2. 仅托运人
    3. 没有人,如果货物已固定
    4. 你,驾驶员 (You, the driver)

    答案: D. 无论货物是否由你自己装载和固定,你都有责任检查货物。

    来源: North Dakota CDL Manual (AAMVA model), Section 3, p. 69Whether or not you load and secure the cargo yourself, you are responsible for: Inspecting your cargo.
  29. #29

    如果运载需要在车上张贴标牌(placard)的危险品,你还需要:

    英文原文: If you carry hazardous material that requires placards on your vehicle, you also need:

    1. 乘客准驾注记
    2. 危险品(hazmat)准驾注记 (a hazardous materials endorsement)
    3. 校车准驾注记
    4. 特殊绑扎许可证

    答案: B. 运载需要标牌的危险品,还需要危险品准驾注记。

    来源: North Dakota CDL Manual (AAMVA model), Section 3, p. 69If you intend to carry hazardous material that requires placards on your vehicle, you will also need to have a hazardous materials endorsement.
  30. #30

    超长、超宽和/或超重的货物需要:

    英文原文: Over-length, over-width and/or overweight loads require:

    1. 危险品准驾注记
    2. 第二名驾驶员
    3. 特殊通行许可证 (special transit permits)
    4. 罐车准驾注记

    答案: C. 超限货物需要特殊通行许可证,行驶通常限于特定时段。

    来源: North Dakota CDL Manual (AAMVA model), Section 3, p. 71Over-length, over-width, and/or overweight loads require special transit permits.
  31. #31

    重心高时最危险的情况是:

    英文原文: A high center of gravity is most dangerous:

    1. 在弯道上,或为避开危险而急转方向时 (in curves, or if you have to swerve to avoid a hazard)
    2. 在平坦道路上以稳定速度直线行驶时
    3. 当卡车停在平地上并已拉紧制动时
    4. 仅在长下坡路段、制动器逐渐变热时

    答案: A. 重心高会增加侧翻的可能,在弯道或急转避让时最为危险。

    来源: North Dakota CDL Manual (AAMVA model), Section 3, p. 69It is most dangerous in curves, or if you have to swerve to avoid a hazard.
  32. #32

    以下哪项属于与绑带配合使用的张紧装置?

    英文原文: Which of these are tensioning devices used with tiedowns?

    1. 车头挡板和假隔板
    2. 挡块和支撑
    3. 绞盘、棘轮和收紧部件 (Winches, ratchets and clinching components)
    4. 标牌和许可证

    答案: C. 手册将绞盘、棘轮和收紧部件列为张紧装置。

    来源: North Dakota CDL Manual (AAMVA model), Section 3, p. 70Proper tiedown equipment must be used, including ropes, straps, chains, and tensioning devices (winches, ratchets, clinching components).