我们使用的所有题目,附正确答案、解释和出处。

客运

42 道题
  1. #1

    在铁路道口,客车必须停在:

    英文原文: At a railroad crossing, a bus must stop:

    1. 距最近的铁轨至少5英尺处
    2. 距铁路道口交叉标志10英尺以内
    3. 最近的铁轨前15到50英尺之间 (Between 15 and 50 feet before the nearest rail)
    4. 铁轨前正好100英尺处

    答案: C. 在最近的铁轨前15到50英尺之间停车,并打开四向闪光灯(双闪);无论是否载客都必须停车。

    来源: Pennsylvania CDL Manual (PUB 223), 4.3.5 Railroad-highway CrossingsStop your bus between 15 and 50 feet before the nearest rails.
  2. #2

    如果您的客车是手动挡,通过铁轨时您应该:

    英文原文: If your bus has a manual transmission, while crossing railroad tracks you should:

    1. 绝不换挡 (Never change gears)
    2. 升挡以提高车速
    3. 挂空挡
    4. 只在第二条铁轨上换挡

    答案: A. 通过铁轨时绝不换挡。

    来源: Pennsylvania CDL Manual (PUB 223), 4.3.5 Railroad-highway CrossingsIf your bus has a manual transmission, never change gears while crossing the tracks.
  3. #3

    在没有信号灯或管理人员的开合桥前,客车必须在开合段前多远停车?

    英文原文: At a drawbridge with no signal light or attendant, a bus must stop how far before the draw?

    1. 15英尺
    2. 25英尺
    3. 100英尺
    4. 50英尺 (50 feet)

    答案: D. 在开合段前50英尺停车,确认桥面完全合拢后再通过。

    来源: Pennsylvania CDL Manual (PUB 223), 4.3.6 DrawbridgesStop 50 feet before the draw of the bridge.
  4. #4

    客车上站立的乘客必须待在:

    英文原文: Standing riders on a bus must stay:

    1. 司机旁边
    2. 站立线后面 (Behind the standee line)
    3. 台阶处
    4. 只要扶着扶杆,哪里都可以

    答案: B. 任何乘客都不得站在站立线前面;允许站立的客车地板上有一条两英寸宽的线。

    来源: Pennsylvania CDL Manual (PUB 223), 4.2.3 Standee Lineno rider may stand in front of the standee line which is forward of the rear of the driver's seat.
  5. #5

    客车运输允许携带的危险品,总量绝不能超过多少?

    英文原文: A bus must never carry more than how much allowed hazardous material in total?

    1. 100磅
    2. 250磅
    3. 500磅 (500 pounds)
    4. 1,000磅

    答案: C. 允许携带的危险品总量绝不超过500磅,任何一类不超过100磅。

    来源: Pennsylvania CDL Manual (PUB 223), 4.2.2 Forbidden Hazardous Materialsmore than 500 pounds total of allowed hazardous materials, and no more than 100 pounds of any one class.
  6. #6

    客车可以运输以下哪种物品?

    英文原文: Which of these may a bus carry?

    1. 标有ORM-D的轻武器弹药 (Small-arms ammunition labeled ORM-D)
    2. 催泪瓦斯
    3. 液态第6类毒物
    4. 2.3项毒性气体

    答案: A. 客车可以运输标有ORM-D的轻武器弹药、紧急医院用品和药品;禁止运输催泪瓦斯、液态第6类毒物和2.3项气体。

    来源: Pennsylvania CDL Manual (PUB 223), 4.2.2 Forbidden Hazardous MaterialsBuses may carry small-arms ammunition labeled orm-d, emergency hospital supplies, and drugs.
  7. #7

    关于客车加油,以下哪种说法正确?

    英文原文: Which is true about fueling a bus?

    1. 只在有乘客在车上时加油
    2. 在室内加油更安全
    3. 乘客必须拿着油枪
    4. 有乘客在车上时,绝不能在封闭建筑内加油 (Never refuel in a closed building with riders on board)

    答案: D. 除非绝对必要,避免在乘客在车上时加油;有乘客在车上时,绝不能在封闭建筑内加油。

    来源: Pennsylvania CDL Manual (PUB 223), 4.5 Prohibited Practicesnever refuel in a closed building with riders on board.
  8. #8

    在公交车上,制动-车门联锁装置:

    英文原文: On a transit bus, the brake-door interlock:

    1. 可代替驻车制动
    2. 在后门打开时施加制动并将油门保持在怠速 (Applies the brakes and holds the throttle at idle when the rear door is open)
    3. 行驶时锁住车门
    4. 到站时打开后门

    答案: B. 后门打开时,它会施加行车制动并将油门保持在怠速;不要用它代替驻车制动。

    来源: Pennsylvania CDL Manual (PUB 223), 4.6 Use of Brake-door Interlocksthe interlock applies the service brakes and holds the throttle in idle position when the rear door is open.
  9. #9

    如果您的客车在有倾斜的弯道上向外侧倾斜,说明:

    英文原文: If your bus leans toward the outside on a banked curve, it means:

    1. 轮胎气压不足
    2. 载荷不均
    3. 您开得太快 (You are driving too fast)
    4. 以该速度过弯是安全的

    答案: C. 在有倾斜的弯道上向外侧倾斜,说明您开得太快。

    来源: Pennsylvania CDL Manual (PUB 223), 4.3.4 Speed on Curves or TurnsIf your bus leans toward the outside on a banked curve, you are driving too fast.
  10. #10

    客车前轮不允许使用哪种轮胎?

    英文原文: Which tires are NOT allowed on the front wheels of a bus?

    1. 翻新或重新刻纹的轮胎 (Recapped or regrooved tires)
    2. 子午线轮胎
    3. 无内胎轮胎
    4. 新轮胎

    答案: A. 前轮不得使用翻新或重新刻纹的轮胎。

    来源: Pennsylvania CDL Manual (PUB 223), 4.1 Vehicle Inspectiontires (front wheels must not have recapped or regrooved tires).
  11. #11

    如果您为跨州承运商工作,每个班次结束后您必须:

    英文原文: If you work for an interstate carrier, after each shift you must:

    1. 只口头报告缺陷
    2. 每周检查一次客车
    3. 清洗客车
    4. 为驾驶过的每辆客车填写书面检查报告 (Complete a written inspection report for each bus driven)

    答案: D. 驾驶过的每辆客车都需要书面检查报告;如果没有缺陷,报告中也应注明。

    来源: Pennsylvania CDL Manual (PUB 223), 4.4 After-trip Vehicle InspectionIf you work for an interstate carrier, you must complete a written inspection report for each bus driven.
  12. #12

    可以在载有乘客的情况下拖曳或推动故障客车吗?

    英文原文: May you tow or push a disabled bus with riders aboard?

    1. 可以,任何时候都行
    2. 仅在乘客下车不安全时,且只能到最近的安全地点 (Only if getting off would be unsafe, and only to the nearest safe spot)
    3. 仅在夜间
    4. 仅在公路上

    答案: B. 不要在载有乘客时拖曳或推动,除非乘客下车不安全;即使如此,也只能拖到最近的安全地点。

    来源: Pennsylvania CDL Manual (PUB 223), 4.5 Prohibited Practicesdo not tow or push a disabled bus with riders aboard the vehicle, unless getting off would be unsafe.
  13. #13

    如果车辆设计可乘坐多少人,公共汽车司机必须持有CDL?

    英文原文: A bus driver must have a CDL if the vehicle is designed to seat:

    1. 9人或以上(不含司机)
    2. 12人或以上(包括司机)
    3. 16人或以上(包括司机) (16 or more persons, including the driver)
    4. 30人或以上(不含司机)

    答案: C. 设计载客16人或以上(包括司机)的车辆需要CDL。

    来源: North Dakota CDL Manual (AAMVA model), Section 4, p. 73Bus drivers must have a commercial driver license if they drive a vehicle designed to seat 16 or more persons, including the driver.
  14. #14

    要获得乘客准驾注记,必须通过手册中哪些章节的知识考试?

    英文原文: To get the passenger endorsement you must pass a knowledge test on which sections of the manual?

    1. 第2章和第4章 (Sections 2 and 4)
    2. 第1章和第3章
    3. 第3章和第5章
    4. 第4章和第6章

    答案: A. 乘客准驾注记的知识考试涵盖手册的第2章和第4章。

    来源: North Dakota CDL Manual (AAMVA model), Section 4, p. 73To get the endorsement you must pass a knowledge test on Sections 2 and 4 of this manual.
  15. #15

    如果你的公共汽车装有气刹,还必须通过哪一章的知识考试?

    英文原文: If your bus has airbrakes, you must also pass a knowledge test on:

    1. 第3章
    2. 第6章
    3. 第9章
    4. 第5章 (Section 5)

    答案: D. 装有气刹的公共汽车还需要通过第5章(气刹)的知识考试。

    来源: North Dakota CDL Manual (AAMVA model), Section 4, p. 73(If your bus has airbrakes, you must also pass a knowledge test on Section 5.)
  16. #16

    什么时候才应该在上一位司机的检查报告上签字?

    英文原文: When should you sign the previous driver's inspection report?

    1. 从前一位司机那里拿到后立即签署,以便开始行程
    2. 仅当所报告的故障已被证明已修复或无需修复时 (Only if reported defects have been certified as repaired or not needing repair)
    3. 仅当校车看起来干净且从外面看不到车身损坏时
    4. 在行程第一次停靠之后,等您看过车辆运行情况再签署

    答案: B. 签字即表示你证明先前报告的故障已被修好。

    来源: North Dakota CDL Manual (AAMVA model), Section 4, p. 73Only if defects reported earlier have been certified as repaired or not needed to be repaired, should you sign the previous driver’s report.
  17. #17

    行车前,公共汽车的过道和楼梯口应当:

    英文原文: Before driving, the aisles and stairwells of your bus should be:

    1. 仅在夜间保持畅通
    2. 始终保持畅通 (always clear)
    3. 用来存放行李
    4. 仅在包车行程中保持畅通

    答案: B. 为乘客安全,过道和楼梯口应始终保持畅通。

    来源: North Dakota CDL Manual (AAMVA model), Section 4, p. 73Aisles and stairwells should always be clear.
  18. #18

    关于紧急出口的门和窗,以下哪项正确?

    英文原文: Which is true about emergency exit doors and windows?

    1. 天气暖和时可以开着通风
    2. 乘客要求时可以开着
    3. 在公交车上必须开着
    4. 绝不能在紧急出口门或窗打开时行驶 (Never drive with one open)

    答案: D. 绝不要在紧急出口门或窗打开的情况下行驶。

    来源: North Dakota CDL Manual (AAMVA model), Section 4, p. 73Never drive with an open emergency exit door or window.
  19. #19

    如果公共汽车有红色紧急门灯,你应该:

    英文原文: If your bus has a red emergency door light, you should:

    1. 确保它能工作,并在使用外部灯光时打开它 (make sure it works and turn it on whenever you use your outside lights)
    2. 只在紧急情况下(如疏散乘客时)才打开
    3. 为节省电瓶而保持关闭,除非校车夜间停放
    4. 只在白天、外部灯光关闭时才打开

    答案: A. 红色紧急门灯必须能正常工作,并在夜间或使用外部灯光时打开。

    来源: North Dakota CDL Manual (AAMVA model), Section 4, p. 73If there is a red emergency door light, it must work. Turn it on at night or any other time you use your outside lights.
  20. #20

    关于公共汽车的紧急车顶舱口,以下哪项正确?

    英文原文: Which is correct about emergency roof hatches on a bus?

    1. 只要校车在运营并载有乘客,它们就必须始终完全打开
    2. 无论出于何种原因都绝不能打开,即使是在大热天为了通风也不行
    3. 有些可以锁定在半开位置通风,但不能作为常规做法 (You may lock some in a partly open position for fresh air, but not as a regular practice)
    4. 可以每趟行程都作为常规做法敞开,以保持车内凉爽

    答案: C. 有些车顶舱口可锁定在半开位置通风,但不应作为常规做法。

    来源: North Dakota CDL Manual (AAMVA model), Section 4, p. 73You may lock some emergency roof hatches in a partly open position for fresh air. Do not leave them open as a regular practice.
  21. #21

    公共汽车必须备有备用电气保险丝,除非装有:

    英文原文: A bus must have spare electrical fuses unless it is equipped with:

    1. 灭火器
    2. 紧急反光牌
    3. 后视镜
    4. 断路器 (circuit breakers)

    答案: D. 公共汽车必须配备备用保险丝,除非装有断路器。

    来源: North Dakota CDL Manual (AAMVA model), Section 4, p. 73The bus must also have spare electrical fuses, unless equipped with circuit breakers.
  22. #22

    公共汽车司机的安全带应当:

    英文原文: The bus driver's seat belt should be:

    1. 仅在高速公路上使用
    2. 为了安全始终使用 (used always, for safety)
    3. 仅在恶劣天气使用
    4. 仅在载有儿童时使用

    答案: B. 驾驶座应配有安全带,为了安全应始终系好。

    来源: North Dakota CDL Manual (AAMVA model), Section 4, p. 73The driver’s seat should have a seat belt. Always use it for safety.
  23. #23

    不得允许乘客把随身行李放在哪里?

    英文原文: Where must you NOT allow riders to leave carry-on baggage?

    1. 自己座位下
    2. 自己的膝盖上
    3. 门口或过道 (In a doorway or aisle)
    4. 头顶行李架上

    答案: C. 不要让乘客把随身行李留在门口或过道上。

    来源: North Dakota CDL Manual (AAMVA model), Section 4, p. 73Do not allow riders to leave carry-on baggage in a doorway or aisle.
  24. #24

    有多少种不同的四英寸菱形危险标签?

    英文原文: How many different four-inch, diamond-shaped hazard labels are there?

    1. 九种 (Nine)
    2. 五种
    3. 七种
    4. 十二种

    答案: A. 共有九种不同的四英寸菱形危险标签。

    来源: North Dakota CDL Manual (AAMVA model), Section 4, p. 74There are nine different four-inch, diamond-shaped hazard labels.
  25. #25

    托运人必须在危险品容器上标明物质名称、危险标签以及:

    英文原文: Shippers must mark containers of hazardous material with the material's name, hazard label and:

    1. 以磅计的重量
    2. 驾驶执照号码
    3. 识别号码 (identification number)
    4. 生产日期

    答案: C. 容器上必须标明物质名称、识别号码和危险标签。

    来源: North Dakota CDL Manual (AAMVA model), Section 4, p. 74The rules require shippers to mark containers of hazardous material with the material’s name, identification number, and hazard label.
  26. #26

    在允许携带的危险品中,公共汽车每一类最多可运载多少?

    英文原文: Of the allowed hazardous materials, a bus may carry no more than how much of any one class?

    1. 100磅 (100 pounds)
    2. 50磅
    3. 250磅
    4. 500磅

    答案: A. 公共汽车总共不得超过500磅,且每一类不得超过100磅。

    来源: North Dakota CDL Manual (AAMVA model), Section 4, p. 74More than 500 pounds total of allowed hazardous materials, and no more than 100 pounds of any one class.
  27. #27

    以下哪项是公共汽车绝不能在乘客所在空间内运载的?

    英文原文: Which of these must a bus never carry in the space occupied by people?

    1. 紧急医院用品
    2. 药品
    3. 贴有ORM-D标签的小型枪弹
    4. 贴有标签的放射性物质 (Labeled radioactive materials)

    答案: D. 公共汽车绝不能在乘客所在空间内运载贴有标签的放射性物质。

    来源: North Dakota CDL Manual (AAMVA model), Section 4, p. 74Labeled radioactive materials in the space occupied by people.
  28. #28

    以下哪项不应允许乘客带上公共汽车?

    英文原文: Which of these should you NOT allow riders to carry on the bus?

    1. 一个小钱包或手提包
    2. 汽车电瓶或汽油 (Car batteries or gasoline)
    3. 一件叠好的冬季外套
    4. 一本图书馆的平装书

    答案: B. 不要让乘客携带汽车电瓶或汽油等常见危险物品上车。

    来源: North Dakota CDL Manual (AAMVA model), Section 4, p. 74Do not allow riders to carry on common hazards such as car batteries or gasoline.
  29. #29

    任何乘客都不得站在以下位置的前方:

    英文原文: No rider may stand forward of:

    1. 前门
    2. 驾驶座的后部 (the rear of the driver's seat)
    3. 车厢中部
    4. 第一排乘客座椅

    答案: B. 任何乘客都不得站在驾驶座后部的前方。

    来源: North Dakota CDL Manual (AAMVA model), Section 4, p. 74No rider may stand forward of the rear of the driver’s seat.
  30. #30

    到达目的地或中途停靠点时,应当广播什么?

    英文原文: When arriving at a destination or intermediate stop, what should you announce?

    1. 仅播报司机的姓名和路线的总长度
    2. 限速和目的地的天气状况
    3. 仅播报下一趟行程的票价和剩余座位数
    4. 地点、停车原因、下次发车时间和公共汽车编号 (The location, reason for stopping, next departure time and bus number)

    答案: D. 应当广播地点、停车原因、下次发车时间和公共汽车编号。

    来源: North Dakota CDL Manual (AAMVA model), Section 4, p. 74When arriving at the destination or intermediate stops announce: The location. Reason for stopping. Next departure time. Bus number.
  31. #31

    如果过道比座位低一级,你应该:

    英文原文: If the aisle is on a lower level than the seats, you should:

    1. 提醒乘客注意下台阶,最好在完全停车之前告知 (remind riders of the step-down, preferably before coming to a complete stop)
    2. 什么也不说,因为乘客自己能看到那级台阶
    3. 只有在有乘客被台阶绊倒之后才提醒乘客
    4. 只在终点站乘客下车时才告知他们

    答案: A. 要提醒乘客注意下台阶,最好在完全停车之前告诉他们。

    来源: North Dakota CDL Manual (AAMVA model), Section 4, p. 74If the aisle is on a lower level than the seats, remind riders of the step-down. It is best to tell them before coming to a complete stop.
  32. #32

    包车司机为什么在发车时间之前不应让乘客上车?

    英文原文: Why should charter bus drivers not allow riders on the bus until departure time?

    1. 节省燃油
    2. 需要让气刹升温
    3. 有助于防止车辆被盗或遭破坏 (It helps prevent theft or vandalism of the bus)
    4. 让过道不被行李占用

    答案: C. 发车前不让乘客上车有助于防止盗窃或破坏车辆。

    来源: North Dakota CDL Manual (AAMVA model), Section 4, p. 74Charter bus drivers should not allow riders on the bus until departure time. This will help prevent theft or vandalism of the bus.
  33. #33

    什么时候应当说明有关吸烟、饮酒或使用收音机的规定?

    英文原文: When should you mention rules about smoking, drinking or the use of radios?

    1. 仅在乘客违规之后
    2. 在终点站
    3. 仅在乘客询问时
    4. 行程开始时 (At the start of the trip)

    答案: D. 在行程开始时说明规定,有助于避免以后出现麻烦。

    来源: North Dakota CDL Manual (AAMVA model), Section 4, p. 74Explaining the rules at the start will help to avoid trouble later on.
  34. #34

    驾驶公共汽车时,你应当观察:

    英文原文: While driving a bus, you should scan:

    1. 只看校车正前方的道路,因为乘客自己会照顾好自己
    2. 车厢内部,以及前方、两侧和后方的道路 (the interior of the bus as well as the road ahead, to the sides and to the rear)
    3. 只看左侧后视镜和校车前方的道路
    4. 只看车内和乘客,绝不看前方和两侧的道路

    答案: B. 要观察车厢内部,以及前方、两侧和后方的道路。

    来源: North Dakota CDL Manual (AAMVA model), Section 4, p. 74While driving, scan the interior of your bus as well as the road ahead, to the sides, and to the rear.
  35. #35

    应在哪里让醉酒或扰乱秩序的乘客下车?

    英文原文: Where should you discharge a drunk or disruptive rider?

    1. 在路线上的任何地方立即让其下车,把该乘客马上赶出校车
    2. 在公路路肩上,远离其他乘客,这样行程就能继续
    3. 在下一个预定停靠点,或有其他人的照明良好区域,且对其安全 (At the next scheduled stop or a well-lighted area with other people, where it is safe for them)
    4. 在黑暗无人的地方,远离其他人,使该乘客无法打扰任何人

    答案: C. 不要在对其不安全的地方让这类乘客下车;预定停靠点或照明良好的地方更安全。

    来源: North Dakota CDL Manual (AAMVA model), Section 4, p. 74Don’t discharge such riders where it would be unsafe for them. It may be safer at the next scheduled stop or a well-lighted area where there are other people.
  36. #36

    公共汽车事故经常发生在哪里?

    英文原文: Where do bus accidents often happen?

    1. 十字路口 (At intersections)
    2. 仅在长直的高速公路上
    3. 仅在停车场
    4. 仅在隧道里

    答案: A. 公共汽车事故常发生在十字路口,即使信号灯或停车标志在管制其他车辆,也要谨慎。

    来源: North Dakota CDL Manual (AAMVA model), Section 4, p. 74Bus accidents often happen at intersections.
  37. #37

    从公共汽车站驶出时,你应该:

    英文原文: When pulling out from a bus stop, you should:

    1. 打信号灯后立即驶出,因为其他司机必须给公共汽车让行
    2. 迅速驶出以强行挤出空档,因为公共汽车比其他车辆更大
    3. 等待空档出现,且绝不要假定其他司机会为你刹车 (wait for the gap to open and never assume other drivers will brake for you)
    4. 依靠乘客留意车流并告诉您何时没有来车

    答案: C. 等空档出现;绝不要假定其他司机会刹车给你让路。

    来源: North Dakota CDL Manual (AAMVA model), Section 4, p. 75Wait for the gap to open before leaving the stop. Never assume other drivers will brake to give you room when you signal or start to pull out.
  38. #38

    在弯道上造成人员死亡和车辆毁坏的事故,通常是由什么引起的?

    英文原文: Crashes on curves that kill people and destroy buses usually result from:

    1. 超速,常发生在雨雪使路面湿滑时 (excessive speed, often on a road made slippery by rain or snow)
    2. 仅由制动失灵造成,原因是制动片或制动鼓严重磨损
    3. 轮胎气压过高,尤其是在炎热天气
    4. 乘客站在过道里并向前移动

    答案: A. 这类事故由超速引起,往往发生在雨雪使路面湿滑的时候。

    来源: North Dakota CDL Manual (AAMVA model), Section 4, p. 75Crashes on curves that kill people and destroy buses result from excessive speed, often when rain or snow has made the road slippery.
  39. #39

    火车通过后,在穿越道口之前,你必须确保:

    英文原文: After a train has passed a crossing, before crossing you must make sure:

    1. 列车最后一节车厢上的信号灯显示轨道畅通
    2. 您的车门已关闭,且每位乘客都已入座
    3. 所有乘客都站在地板上的站立线后面
    4. 其他轨道上没有另一列火车从相反方向驶来 (there isn't another train coming in the other direction on other tracks)

    答案: D. 火车通过后再穿越前,要确认其他轨道上没有反方向驶来的火车。

    来源: North Dakota CDL Manual (AAMVA model), Section 4, p. 75Before crossing after a train has passed, make sure there isn’t another train coming in the other direction on other tracks.
  40. #40

    在下班时,公交司机还应确保:

    英文原文: At the end of a shift, mass transit drivers should also make sure that:

    1. 乘客已付清车费且车票已清点完毕
    2. 乘客信号装置和制动-车门联锁装置工作正常 (passenger signaling devices and brake-door interlocks work properly)
    3. 油箱已加满且机油已更换
    4. 站立线已重新涂漆且地板已清洁

    答案: B. 公交司机应检查乘客信号装置和制动-车门联锁装置是否工作正常。

    来源: North Dakota CDL Manual (AAMVA model), Section 4, p. 75Mass transit drivers should also make sure passenger signaling devices and brake-door interlocks work properly.
  41. #41

    如果行程结束后的检查没有发现故障,书面报告应当:

    英文原文: If you find no defects during the after-trip inspection, the written report should:

    1. 留空
    2. 注明无故障 (say so)
    3. 不提交
    4. 列出上一位司机的故障

    答案: B. 如果没有故障,报告中应当注明。

    来源: North Dakota CDL Manual (AAMVA model), Section 4, p. 75If there are no defects, the report should say so.
  42. #42

    以下哪项是驾驶公共汽车时的禁止行为?

    英文原文: Which of these is a prohibited practice while driving a bus?

    1. 同时观察车内情况和前方道路
    2. 驾驶时每隔五到八秒查看一次后视镜
    3. 校车行驶期间始终系好安全带
    4. 与乘客交谈或从事任何其他分散注意力的活动 (Talking with riders or engaging in any other distracting activity)

    答案: D. 驾驶时不要与乘客交谈,也不要从事任何其他分散注意力的活动。

    来源: North Dakota CDL Manual (AAMVA model), Section 4, p. 75Don’t talk with riders, or engage in any other distracting activity, while driving.